July 21, 2023

10-essensielle-hudpleietips-for-stralende-hud-inn-i-pasken

3 enkle grep som beskytter huden din

Med alderen så blir huden mindre elastisk, og det oppstår linjer og volumtap over tid. Allerede i slutten av 20 årene skjer det en endring i huden, og man begynner gradvis å utvikle tidlige aldringstegn. Celleaktiviteten blir tregere, og huden tar lettere skade av ytre påkjenninger. Dårlig søvn og en usunn livsstil kan også være med på å fremskynde aldringsprosessen.

Viktige faktorer som spiller inn

Arv og Genetikk

Arv og genetikk kan være med på å bestemme hudens tykkelse og evne til å reparere skader i huden. Noen er mer arvelig disponert enn andre, og får lettere rynker og fine linjer. Hvilken hudfarge man er født med spiller også en rolle. Har man en mørkere hudtype med masse pigment, har man også en bedre beskyttelse mot sol og skadelig stråling, men det betyr ikke at man ikke trenger å bruke solkrem.

Ytre påkjenninger

Overdreven soling er hudens “største fiende”. Faktisk så skyldes hele 90 % av hudens egens aldringsprosess sol og UV-skader. Hudens følsomhet for sol avhenger av hudfarge, hvor lenge man eksponeres for sol og hvor godt man beskytter seg underveis. Jo lenger man er i solen, dess mer øker sjansen for å bli solbrent, noe som igjen kan være med på å skade arvemateriale i huden. UV-strålene bidrar til å bryte ned hudens egne prosesser, som igjen bidrar til en tregere celleaktivitet. Huden vil gradvis miste sin spenst og elastisitet, og det oppstår rynker og volumtap over tid. Det ikke alle er klar over er at UV-stråling er noe huden eksponeres for året rundt, selv når det kun er dagslys og derfor er det lurt å beskytte huden til en hver tid, og ikke bare om sommeren.

3 enkle grep for å beskytte huden mot ytre påkjenninger

bruk solkrem året rundt

1 . Bruk solkrem året rundt

Bruk solkrem, selv når det ikke er sol ute. Huden blir skadet av UV-stråler hele året rundt, selv i dagslys. Med beskyttelse mot skadelig stråling unngår du pigmentflekker og varige skader i huden. Skader etter sola oppstår ofte ikke før etter det har gått flere år, noe som også gjør det vanskeligere å reparere det når uhellet først har skjedd.

Et must have nå på sommeren er Advanced Brightening UV Defense fra skkin ceuticals. Dette produktet gir en bredspektret beskyttelse, samtidig som den motvirker pigmenteringer i jhuden. Produktet er lett i konsistens, og inneholder blant annet 2 % niacinamin og 1 prosent traneksaminsyre. Dette bidrar til å jevne hudtonen samtidig som det tilfører huden masse fukt.

2. C-vitamin og antioksidanter

Bruk C-vitamin serum under solkremen. Antioksidanter er med på å reversere celleforandringer som oppstår når huden eksponeres for skadelig stråling. C-vitamin er også med på å stabilisere melaninproduksjonen, som igjen bidrar til å forebygge pigmentflekker.

Et produkt som inneholder rikelig med C-vitamin er CE Ferulic serum fra Skinceuticals.

cu ferulic skinceuticals solkrem og serum

Dette produktet inneholder 15% ren C vitamin samt 1 % alpha-tokoferol og 0,5 % ferulin syre. Produktet styrker og beskytter hudbarrieren samtidig som det virker forebyggende på fine linjer og rynker i i huden. Produktet bekjemper også ytre stress som frie radikalier, UV-Stråling og forurensning.

3. Botaniske ekstrakter

Solen skaper stress i cellene og bidrar til inflammasjon i huden. Inflammasjon, altså en betennelses reaksjon gjør huden ekstra sårbar, og det skal mindre til før de ulike celleprosessene brytes ned.

Phyto Corrective Mask er en avkjølende maske som kjøler ned og beroliger huden umiddelbart. Produktet gjennoppretter hudens naturlige utstråling og bidrar til å styrke hudbarrieren.

Har du spørsmål om er du alltid velkommen til å bestille en konsultasjon med meg. Den er gratis.

/Eva

Her er andre populære innlegg

ShopAboutPressContact