July 21, 2023

De 14 viktigste spørsmålene før en brystforstørrelse

De 14 viktigste spørsmålene før en brystforstørrelse

Er du inne på tanken å ta brystforstørrelse? Vi forstår at du kan føle deg usikker og at spørsmålene er mange og  derfor har vi satt sammen en liste med de  viktige spørsmål som mange pasienter har stilt opp gjennom årene.

Under konsultasjonen vil du også få mulighet til å stille spørsmål og prate med vår plastikkirurg.
Husk at ingen spørsmål er for dumme å stille før en brystforstørrelse. Det er viktig at du føler
deg trygg og sikker og vi tar godt vare på våre pasienter.

Hvem kan kalle seg plastikkirurg? Hvilken utdannelse har en plastikkirurg?

Bare de som har gjennomgått spesialistutdanning i plastisk kirurgi kan kalle seg plastikkirurg. Spesialistutdanningen er målrettet og skal inneholde minst fem års fulltidstjeneste. I de fleste tilfeller kreves det cirka fire års tjeneste i plastisk kirurgi, i tillegg til felles kunnskapsgrunnlag, for å nå målene.

Er kirurgen medlem av NFEP?

NFEP står for Norsk forening for estetisk plastikkirurgi og kan sees på som et kvalitetsstempel for kirurgen og hans spesielle ferdigheter. Velger du en kirurg som er medlem av NFEP, kan du føle deg trygg.

Alle medlemmer har jobbet minst fem år som kirurger med sertifisert erfaring innen estetiske plastikkirurgiske prosedyrer. For øvrig er det inkludert at kirurgen fortløpende skal videreutdanne seg og delta på kongresser.

Hvilke forsikringer og garantier finnes?

Det er viktig at du som pasient føler deg helt trygg og sikker før operasjonen. Det er ekstremt sjeldent å få store komplikasjoner etter en behandling eller operasjon, men dersom det mot formodning skulle skje noe uforutsigbart før, under eller etter et inngrep, føles det trygt at klinikken har NPE (Norsk Pasientskadeforsikring). Denne tjenesten er helt gratis og gjelder så snart du går inn døren til klinikken vår.

Brystimplantatene vi bruker fra Mentor, gir også livstidsgaranti på produktene sine, noe som betyr at du får nye implantater gratis dersom de skulle gå i stykker.

Hvordan vet jeg hvilket implantat som er best for meg?

Å velge implantat er sannsynligvis den vanskeligste delen av hele prosessen før en brystforstørrelse. Det er ekstremt viktig at du har en god dialog med din plastikkirurg når du vurderer størrelse og valg av implantater. Hos C Spesialist har våre plastikkirurger lang erfaring med både implantatrådgivning og brystforstørrelse.Vi tilbyr også 3D simulering som gjør at via bilder kan du se (simulere) hvordan forskjellige størrelser og former vil se ut på deg. Du vil også får mulighet til å prøve en BH med implantat slik at du kan få en følelse av hva det vil si å ha den størrelsen som du ønsker.

Det er viktig at du allerede under konsultasjonen forteller din kirurg hva du ønsker og at du får kjenne på ulike typer implantater. Diskuter fordeler og ulemper med ulike implantater og størrelser. Våre plastikkirurger er eksperter og hjelper deg gjerne på veien til å finne riktig størrelse og type implantat.

Hva bør jeg tenke på når det gjelder røyking og alkohol?

Ved røyking blir blodsirkulasjonen dårligere. Dette påvirker sårhelingsprosessen negativt. Anbefalingen er derfor at du unngår røyking minst 14 dager før operasjon og inntil to uker etter.

Alkohol virker blodfortynnende 24 timer etter inntak, noe som gjør at man kan blø mer i forbindelse med en operasjon. Noen smertestillende midler sammen med alkohol kan ha farlige effekter. Anbefalingen er at du avstår fra alkohol et par dager før operasjonen (for å redusere risikoen for blødninger) og så lenge du tar smertestillende medisiner.

Vil jeg bli bedøvet under operasjonen?

Alle brystoperasjoner ved C Spesialist utføres i narkose. Din anestesilege vil sørge for at du er bedøvet og forblir i narkose gjennom hele operasjonen. Snittet legges vanligvis under brystet og protesen legges vanligvis i en lomme under brystmuskelen. Denne snitt plasseringen er veldig diskret samtidig som den lar plastikkirurgen lage en presis lomme.

Etter operasjonen går narkosen ut og du våkner opp på vår postoperative avdeling der vi tar vare på deg.

Gjør det vondt å bli operert?

Selve operasjonen gjør ikke vondt da kirurgen opererer under generell anestesi. Etter selve prosedyren vil du imidlertid føle smerte. Anestesilege vil hjelpe deg med smertelindring umiddelbart etter operasjonen. Du vil også få med deg smertelindring hjem som du kan ta etter at du har reist fra klinikken.

Hvor er snittene plassert?

Mest vanlig ved brystforstørrelse legges snittet under brystet, arret havner da i folden som dannes under brystet. To ekstra alternativer, svært uvanlig i dag, er et snitt rundt brystvorten eller to snitt i armhulen (ett i hver armhule).

brystforstørrelse

Hvor lang tid tar operasjonen?

En operasjon for brystforstørrelse tar ca. 60 minutter og utføres alltid under generell anestesi. Vi foretrekker at du blir på klinikken i ca 4 timer etter operasjonen. Det anbefales ikke å kjøre bil etter operasjonen, du er rett og slett ikke i stand til å kjøre bil. Det beste er om noen kan hente deg på klinikken på vei hjem. Det er også viktig at du ikke er alene hjemme den første natten, det kan føles trygt å ha noen i nærheten.

Hvordan vil jeg føle meg etter operasjonen?

Når du våkner fra narkosen, blir du flyttet til vår postoperative avdeling hvor vår sykepleier ser etter deg, sjekker at du har det bra og at du er frisk etter operasjonen. Du blir på klinikken i ytterligere 2-4 timer for pleie og smertelindring. Det kan skje at du kjenner litt kvalme, men fremfor alt en tretthet i kroppen. Når du har fått smertestillende, er følelsen i de opererte brystene mer som trykk enn smerte ifølge mange pasienter. Etter en operasjon er det svært viktig at du kommer deg opp i en sittende stilling så raskt som mulig slik at kroppen kan komme i gang igjen.

Trenger jeg å være sykemeldt etter operasjonen?

Vi er alle forskjellige, noe som gjør at restitusjonstiden etter en operasjon er veldig individuell. Du kan sannsynligvis gå tilbake til ditt normale liv etter et par dager, men du bør unngå trening og tunge løft de første månedene.

Kan jeg få litt oppfølging?

Omtrent en uke etter operasjonen kommer du tilbake til klinikken for en sjekk hvor vi også fjerner stingene. For pasienter som bor langt unna, med lang reisevei, kan selvoppløselige suturer brukes, alternativt kan stingene tas hos fastlegen. Sluttkontroll gjøres vanligvis mellom 6 og 12 måneder etter operasjonen.

Trenger jeg å bruke en sports-BH?

Vi anbefaler å bruke sports-BH i 8 uker etter operasjonen. Om natten trenger du ikke bruke BH, men mange pasienter føler seg tryggere ved å bruke en om natten den første uken etter at bandasjen er fjernet. Etter 2 måneder kan du begynne å bruke bøyle-BH.

Hvilke risikoer er det?

All kirurgi er forbundet med visse risikoer, dette gjelder også plastisk kirurgi. Ved brystforstørrelse er det samme risiko som ved all operasjon, nemlig blødning og infeksjon. Disse komplikasjonene er svært sjeldne. For å minimere risikoen for infeksjon gir mange klinikker antibiotika under operasjonen.

Her er andre populære innlegg

ShopAboutPressContact