September 22, 2023

Hudpleietips for alle dager

Hudpleietips for Overgangen fra Sommer til Høst

Overgangen fra sommer til høst - Hudpleietips for alle dager

Sommeren har sagt sitt farvel, og mens vi begynner å kjenne det kjøligere draget i luften, er det viktig å tilpasse hudpleierutinen vår. Huden din kan reagere annerledes på de kaldere og ofte tørrere forholdene. 

Her gir vi deg 10 essensielle hudpleietips for høsten:

Rikere fuktighetskrem

Bytt ut din lette sommer fuktighetskrem med en rikere variant. Dette vil bidra til å forhindre tørrhet og flassende hud som ofte følger med kjøligere vær. Se etter produkter som inneholder ceramider; de styrker hudens barriere og gir langvarig fuktighet. 

For eksempel beskytter Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 huden mot kaldere klima. Jeg bruker også en sovemaske én gang i uken; Phytocorrective maske fra Skinceuticals er helt fantastisk. Den lindrer også rødhet og er egnet for de med sensitiv hud eller rosacea.

Eksfoliering 

Fortsett med mild eksfoliering for å fjerne døde hudceller. Dette fremmer hudfornyelse og forbereder huden på å bedre absorbere fuktighetskrem. 

En ingrediens som hjelper huden i løpet av natten er glykolsyre, som finnes i Glykol 10 Overnight fra Skinceuticals. Huden vil jobbe gjennom natten med å fornye cellene, noe som etter hvert vil gjøre den glattere og gi den mer glød. Høsten er også en god tid å starte med retinolprodukter.

Mitt råd er å starte med en mildere retinol fordi den i begynnelsen kan forårsake hudirritasjon som kløe og rødhet. Jeg bruker Skinceuticals Retinol 0.3 % 3-4 ganger i uken. Retinol er en ingrediens som omdannes til A-vitamin i huden og gir en eksfoliering av huden. Den hjelper mot fine linjer, tørrhet og pigmentering.

Solbeskyttelse fortsetter 

Bare fordi sommeren er over, betyr ikke det at UV-strålene er borte. Fortsett å bruke en daglig SPF for å beskytte huden din mot skadelige solstråler. 

Jeg anbefaler å bruke SPF hele året. Mange av dagens SPF-produkter beskytter også mot HEV-lys, som står for 'high energy visible light', også kjent som blått lys som kommer fra mobiltelefoner, nettbrett og dataskjermer. Dette lyset kan også forårsake hudskader.

Leppepleie 

Kulden kan være brutal mot leppene. Invester i en god leppebalsam for å forhindre sprekker og tørrhet. Skinceuticals Antioxidant Lip Repair beskytter huden på leppene og gir fuktighet og næring.

Hydrering innenfra 

Drikk rikelig med vann for å hjelpe huden med å bevare sin elastisitet og glød, selv når luftfuktigheten synker. Jeg pleier å tilsette sitron eller lime i vannet for å gjøre det bedre på smak og også få i meg C-vitamin.

Luftfukter 

Investér i en fuktighetsspray, for eksempel SkinCeuticals Phyto Corrective Essence Spray. Den gir fuktighet og lindrer rødhet. Den passer veldig bra hvis man jobber foran PC.

Gentle Cleansers 

Bytt til en mildere rens for å unngå å stripe huden for sine naturlige oljer. Dette kan hjelpe mot tørrhet og irritasjon. Min anbefaling er Skinceuticals Gentle Cleanser, som også tilfører fuktighet slik at huden ikke føles stram etter rens.

Hånd- og fotpleie 

Ikke glem hender og føtter! Bruk en nærende håndkrem og fotkrem, spesielt før sengetid, for dyp hydrering. Jeg smører hendene med kremen jeg bruker i ansiktet, som for eksempel glykolsyre, for å samtidig få en eksfoliering. Man kan også benytte en skinbooster for å forbedre fuktighetsnivået i hendene.

Antioxidanter 

Se etter hudpleieprodukter som inneholder antioksidanter som vitamin C. Disse kan bidra til å reparere solskader fra sommeren og beskytte mot miljømessige stressfaktorer. Min favoritt er CE-Ferulic fra SkinCeuticals, som også inneholder E-vitamin og gir mye fuktighet til huden.

Serum 

Vurder å legge til et serum i hudpleierutinen din, spesielt de som inneholder hyaluronsyre, for ekstra hydrering. H.A Intensifier fra Skinceuticals er et serum med høy konsentrasjon av hyaluronsyre. Den vil øke effekten av hyaluronsyre i huden med 30 %. 

Jeg anbefaler også å bruke den etter en behandling med filler i leppene eller under øynene, da den vil bidra til at fuktigheten i huden holder lenger. Husk at hver hud er unik, så det som fungerer for én person, fungerer kanskje ikke for en annen. Ta deg tid til å evaluere hudens behov og juster rutinen din deretter.

Ønsker deg en nydelig høst, fylt med øyeblikk av kos og en strålende hud!

Varme hilsener, Malin

Her er andre populære innlegg

ShopAboutPressContact