July 21, 2023

Pigmentflekker - slik behandler du huden etter sommeren

Pigmentflekker - slik behandler du huden etter sommeren

Sommeren er snart over og høsten nærmer seg med stormskritt. Har alle timer i solen gitt deg pigmentflekker? Temperatur og luftfuktigheten i lufta endrer seg, noe som byr på nye utfordringer.

Huden blir ofte dehydrert, grå og gusten samtidig som enkelte opplever å få mer kviser og urenheter enn vanlig.

I tillegg til dette har huden vært ekstra eksponert for både sol og varme i sommer, noe som ofte kan etterlate huden ujevnheter og pigmentdannelser som på sikt er veldig skadelig for huden.

Høst er tiden for å endre sine hudpleierutiner, og reparere eventuelle skader som har oppstått underveis i sommerhalvåret.  

3 effektive tips som motvirker pigmentering

1. Fuktighet og næring

Sørg for at huden din får nok fuktighet og næring, slik at den er forberedt på en kald vinterstid. Evner ikke huden å holde på fuktigheten, brytes kollagen og elastinet ned raskere, noe som bidrar til rynker og fine linjer i huden. For lite fukt gir også huden en dårligere hudbarriere, som igjen gjør at huden lettere tar skade av ytre påkjenninger som kulde og tørr luftfuktighet.

2. Skrubb

Mikrosirkulasjonen øker samtidig som det bidrar til å fjerne døde hudceller fra hudoverflaten. Dette er med på å stimulere cellefornyelsen, samtidig som det bygger opp en sterk og motstandsdyktig hudbarriere.

3. Retinol

Sørg for å bruke en krem som inneholder vitamin a (retinol). Retinol er en av de best dokumenterte ingrediensene på markedet i dag når det kommer til reparering av fine linjer og rynker samt pigmentering og andre ujevnheter i huden. Men vær forsiktig, enkelte retinol produkter kan gi reaksjoner i form av rødhet, flassing og hevelse i huden. Sørg for å snakke med en hudekspert som kan veilede deg til å kjøpe de riktige produktene tilpasset deg og din hud.

retinol
Du får en gratis skreddersydd plan

C Spesialist tilbyr vi alle våre pasienter en gratis hudkonsultasjon. Sammen setter vi opp en langsiktig plan som er skreddersydd til deg og din hud, samtidig som du får tips til hvordan du bør ta vare på huden din hjemme.  

Ønsker du å benytte deg av dette tilbudet, så kan du klikke her.

Ønsker alle en riktig så fin sensommer, håper vi sees til høsten!

Velkommen!

Her er andre populære innlegg

ShopAboutPressContact