Ansikt

Ansiktsløft / facelift

Priser >
bestill time
Ansiktsløft / facelift

Hva er et ansiktsløft?

Et ansiktsløft er en type kirurgisk inngrep som gjøres for å forbedre utseendet til ansiktet. Dette inngrepet kan gjøres for å rette opp forskjeller i ansiktsstrukturen, for å redusere rynker og for å forbedre generelt utseende. Ansiktsløft innebærer ofte at man tar vekk overflødig hud og fett, og at man justerer musklene i ansiktet. Dette inngrepet kan gi deg et friskere og yngre utseende, og kan også bidra til å forbedre selvfølelsen.

Ansiktsløft er en kosmetisk operasjon som gjøres for å forbedre utseendet til ansiktet. Operasjonen innebærer å fjerne overflødig hud og fett fra ansiktet, og kan også inkludere å forbedre posisjonen til ansiktets muskler og vev. Ansiktsløft kan gjøres på en rekke forskjellige måter, avhengig av hva slags resultat man ønsker å oppnå.

Hvordan virker et ansiktsløft?

Et ansiktsløft innebærer at man tar tak i huden på oversiden av hodet og løfter den oppover. Dette gjøres ved hjelp av en kirurgisk inngrep, og formålet er å gi et friskere og yngre utseende.

Hvorfor velger man å gjøre et facelift?

Mange ønsker et ansiktsløft for å se yngre ut, men det finnes også andre grunner til å få dette inngrepet. Et ansiktsløft kan gi deg et friskere og yngre utseende, og det er også en effektiv måte å bekjempe slapp hud og volumtap i ansiktet.

Det er mange grunner til at folk velger å gjøre et ansiktsløft. Ofte er det fordi de ønsker å bli kvitt rynker og andre aldringstegn, og få et friskere og yngre utseende. Et ansiktsløft kan også bidra til å forbedre funksjonen til ansiktsmusklene, for eksempel ved å løfte løse hudfold eller rynker rundt munnen.

Hva slags resultat kan man forvente seg?

Resultatet av et ansiktsløft kan variere fra person til person, avhengig av flere faktorer. Et slikt inngrep krever nøye planlegging og må tilpasses hver enkelt. Nøyaktighet og balanse i de kirurgiske tiltakene søker å gjøre endringene diskret og naturlige.

Det er en rekke biologiske aldringsprosesser og ytre miljø faktorer som påvirker ansiktshud. Med alder svekkes elastisiteten i huden naturlig. Noen karakteristiske tegn på dette er at kinnputene taper volum. Det blir en tydeligere fure mellom kinn og leppe (nasolabial fold). Mørke linjer under øyne. Hengende hud («posedannelse») og loddrette bånd på hals.

Bestill konsultasjon


Naturlig resultat

Et ansiktsløft påvirker forholdet mellom de forskjellige hudlagene, og kan gi en forbedring av hudens struktur og funksjon.

Det er viktig å huske på at et ansiktsløft ikke er en «quick fix». Inngrepet er ment å være en varig forbedring, og det er derfor viktig å ta en grundig vurdering av hva man ønsker å oppnå, og hva man er villig til å investere, både tid og penger.

Plastikkirurgi er ikke bare forbeholdt de rike og berømte. I dag er det stadig flere mennesker som vurderer å ta i bruk kirurgiske inngrep for å forbedre utseendet sitt.

Det finnes ulike typer ansiktsløft, og det er viktig å velge den type som passer best til deg og dine behov. Det er viktig å gjøre seg godt kjent med alle aspektene ved ansiktsløft, før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet.

Det er også viktig å huske på at det er en rekke faktorer som påvirker resultatet av et ansiktsløft, og at det ikke alltid er mulig å oppnå et helt perfekt resultat.

Hvordan virker et ansiktsløft?

Et ansiktsløft er en kirurgisk prosedyre som går ut på å forbedre ansiktsutseendet ved å justere og forbedre forskjellige områder i ansiktet. Prosedyren kan innebære alt fra å justere nakkemusklene og fettsjiktet, til å forlenge og forbedre huden i ansiktet.

Det er viktig å merke seg at et ansiktsløft ikke er en magisk prosedyre som gir deg et helt nytt ansikt. Det er en forbedring av det du allerede har, og resultatene kan variere fra person til person.

Ansiktsløft kan utføres i kombinasjon med en annen behandling. Flere velger å utføre ansiktsløft i kombinasjon med øyelokkoperasjon, halsløft. eller for eksempel panneløft. Om du ønsker å utføre andre inngrep er dette noe kirurgen vil diskutere med deg under en konsultasjon.

Hvor lenge varer et ansiktsløft?

Det er vanligvis ikke nødvendig med noen oppfølgende operasjon. Mulighet for korrigering er mulig ved behov.

Hvem er en god kandidat for et ansiktsløft?

Personer som er over 40 år og har begynt å merke at huden i ansiktet har sluppet taket, er gode kandidater for et ansiktsløft. Inngrepet er også velegnet for personer som har mistet mye vekt, og dermed har fått et slappere og mindre fyldig ansikt.

Hvilke forberedelser må jeg gjøre?

Før en ansiktsløft operasjon, vil legen din gi deg en detaljert liste over forberedelser som du må gjøre. Disse kan inkludere:

  • Slutt å røyke i minst to uker før operasjonen. Røyking kan forlenge oppholdet ditt på sykehuset, øke risikoen for komplikasjoner, og forsinke helingen.
  • Unngå soling i minst to uker før operasjonen. Soling kan forlenge opphold

Er et ansiktsløft farlig?

Nei, et ansiktsløft er ikke farlig. Det er en kirurgisk prosedyre som kan gi deg et friskere og yngre utseende. Vår plastikkirurg har lang og bred erfaring innen denne type av operasjon og du er derfor i trygge hender.

Vi holder til i Oslo men bor du i en annen del av landet kan vi hjelpe til med booking av overnatting osv.

Hvor mye koster et ansiktsløft?

Operasjonen kan koste fra 65 000 kroner og avhengig av hvor omfattende inngrepet er. Operasjonen kan kombineres med blant annet halsløft. Se vår prisliste her. Vi tilbyr finansiering og du kan lese mer om det her.

Hva slags resultat kan man forvente seg?

Et ansiktsløft gir et friskere og yngre utseende. Inngrepet kan også redusere rynker og glatte ut folder i huden. Resultatet av operasjonen vil vare i flere år, men det er viktig å være klar over at det ikke er en permanent løsning.

Er det trygt å gjennomføre et ansiktsløft?

Ja, det er trygt å gjennomføre et ansiktsløft hos oss. Vi har lang erfaring med inngrepet, og våre kirurger er blant de beste i landet. Dessuten tar vi alltid en grundig helseundersøkelse av alle våre pasienter før operasjonen.

Facelift i kombinasjon med fettransplantasjon (liposkulptur)

Ansiktsløft kombineres ofte med fettransplantasjon (liposkulptur) for å jevne ut konturer og tilføre volum. Med alder reduseres gradvis tykkelsen på underhudsfettet i ansiktet og slik liposkulptur kan gjenopprette dette noe.

Hudsnittene lukkes med tilpasset sutur. Arrene blir normalt svært lite synlige og er plassert i naturlige hudfurer.

Før inngrepet

Inngrepet gjøres i narkose. Det skilles mellom mindre ansiktsløft og helt ansiktsløft med halsløft. Metodene er stort sett like, men forskjellen ligger i hvor mye det er behov for å korrigere.

Vi utfører begge metoder. For noen kan et mindre ansiktsløft være riktig behandling. Men for noen vil det være behov for et såkalt fult ansiktsløft for å oppnå ønsket resultat.

Operasjonen foregår under generell anestesi og tar vanligvis mellom to og fire timer. Etter inngrepet blir du liggende på postoperativ avdelingen noen timer. Du kan reise hjem samme dag.

Etter inngrepet vil det være en viss hevelse og sårhet i ansiktet, men dette går vanligvis over etter noen dager.

Under inngrepet

Diskret hudsnitt legges like foran ørene. I de fleste tilfeller forlenges dette snittet under øreflippen og bakøret. Huden løsnes forsiktig over en tykk bindevevshinne (såkalt SMAS).

Hver enkelt operasjon tilpasses den enkelte. Dette gjelder for eksempel hvor mye hud som må løsnes og hvordan vi strammer opp bindevevshinnen (SMAS) under huden. En tilpasset oppstramming og løft av SMAS samtidig med at hudoverskudd fjernes gir utjevning av rynker og strammer opp «hengende» hud.

Dersom huden på halsen er slapp og posete kan dette strammes opp ved dette inngrepet. Dette kan kombineres med å korrigere de to lodrette båndene som ofte blir synlige med alderen. Dette gjøres ved en såkalt platysma plastikk. Noe som betyr at muskelen som ligger like under huden på fremsiden av halsen løsnes noen steder og sys sammen.

Etter inngrepet

Etter inngrepet legges det en hodebandasje. Ansiktet er stort sett fritt, men bandasjen går under haken. Denne brukes for å skape et lett trykk på huden i operasjonsområdet. Denne skifter vi etter 3-4 dager og den fjernes etter ca. 1 uke. Vi avtaler eventuelt behov for stingfjerning. Kontroller i tilhelingstiden avtales etter behov.

Konsultasjonen

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

PRISLISTE