Bryst

Brystforstørrelse

Priser >
bestill time
Brystforstørrelse

Brystforstørrelse – alt du trenger å vite

Her går gjennom alt du trenger å vite om brystforstørrelse. Vi vil se på operasjonsmetoder, hva du bør tenke på og mye mer. Les videre for å få all den informasjonen du trenger.

Hva er brystforstørrelse?

Er du usikker på om brystforstørrelse er noe for deg? Da er du ikke alene. Mange kvinner sliter med å ta denne avgjørelsen, og det er helt forståelig. Det er viktig å gjøre seg godt kjent med alle aspektene ved inngrepet før man bestemmer seg.

Brystforstørrelse er en kosmetisk operasjon som gjøres for å øke størrelsen og/eller volumet på brystene. Dette kan gjøres ved å sette inn silikonimplantater eller ved å fylle opp brystene med eget fett (fettransplantasjon).

Hvordan gjennomføres en brystforstørrelse?

En brystforstørrelse er en kirurgisk operasjon der man setter inn silikonimplantater for å øke størrelsen på brystene. Implantatene kan settes inn over brystmuskelen eller under den, og det er en kirurgisk avdeling som gjør inngrepet.

Operasjonen tar vanligvis mellom en og to timer, og du kan reise hjem samme dag. Du må også forvente å ha noen smerter etter operasjonen, men dette kan lindres med smertestillende.

Det er viktig å merke seg at en brystforstørrelse med implantat ikke er et permanent inngrep, og at du kan forvente å bytte implantater hvert tiende år eller så.

Hvorfor velger man å gjøre en brystforstørrelse?

De fleste kvinner som ønsker seg brystforstørrelse gjør det for å få et mer fornøyd utseende. Dette kan være fordi de har for liten byst, for mye vekt på overkroppen, eller fordi brystene har blitt mindre etter en fødsel eller vekttap.

Brystforstørrelse kan også være en behandling for brystrekonstruksjon etter kreft.

Hvorfor velger noen kvinner brystforstørrelse?

Kvinner velger ofte å få brystforstørrelse for å:

 • Få større bryster
 • Forbedre forholdet mellom overkropp og underkropp
 • Forbedre brystets form
 • Få jevnere og fastere bryster
 • Unngå at brystene hennes blir mindre etter en fødsel eller vekttap
 • Brystrekonstruksjon (dette er en operasjon som gjøres for å gjenopprette brystene etter en brystkreftoperasjon).

Brystrekonstruksjon

Brystrekonstruksjon er en operasjon der man gjenoppbygger et bryst som har fått fjernet hele eller deler av brystvevet på grunn av en sykdom. Dette kan være en kreftdiagnose eller fjerning av brystvevet på grunn av en arvelig sykdom.

Hvordan brystforstørrelse utføres?

Brystforstørrelse kan utføres ved å sette inn en protese under brystmuskeln eller over. Prosedyren tar vanligvis omtrent en time å fullføre, og du vil være i stand til å forlate klinikken samme dag.

Noen ganger kan det være nødvendig å ta en liten mengde vev fra et annet sted på kroppen din for å forbedre plasseringen av protesen. Dette kalles en pediklede brystforstørrende operasjon.

Brysforstørrelse med eget fett (fettransplantasjon)

Fettransplantasjon er en metode der fettceller tas fra et annet område på kroppen din, for eksempel magen, og overføres til brystene. Fettransplantasjon er en relativt ny operasjon, og det er fortsatt lite forskning på området.

Les mer om brystforstørrelse med eget fett her.

Brystforstørrelse med silikon

For å gjøre det enklere for deg har vi valgt ut implantatene på markedet som holder høyeste kvalitet og høyeste sikkerhetsnivå. Vi benytter som har mikroiteksturert overflate og føles myk og naturlig. Silikonimplantatene vi derfor har valgt å bruke er fra merkene Motiva og Sebbin-proteser .Alle disse implantatene er CE-merket av EU eller FDA godkjent.

Runde eller dråpeformede implantater – hva skal man velge?

Det finnes mange forskjellige typer implantater på markedet. Vi tilbyr flere ulike nøye testede varianter, som alle holder høyeste kvalitet og beste sikkerhetsnivå, og er markedsledende. Formen er rund eller dråpeformet (anatomisk) og finnes i flere ulike design og typer, med ulike forhold mellom høyde og bredde, slik at du kan skreddersy utseendet til det nye brystet og få helt riktige proporsjoner.

Brystimplantatene er forskjellige når det gjelder innhold, overflate, størrelse, form og kvalitet. Som pasient kan det være vanskelig å forstå de ulike egenskapene til implantater og sammenligne fordeler og ulemper.

Det finnes to hovedtyper av brystimplantater:

 1. En-kammers implantater: En-kammers implantater er laget av en myk silikon gelé, og de har en fast form.
 2. To-kammers implantater: To-kammers implantater er laget av en myk silikon gelé omgitt av en tynnere silikonmembran. To-kammers implantater har en mer realistisk form enn en-kammers implantater.

Hybrid brystforstørrelse

Hybrid brystforstørrelse er en kombinasjon av fettransplantasjon og implantat. Denne metoden brukes hovedsakelig for å forbedre brystets form.B rystforstørrelse med implantater og fett kan være et alternativ for deg som ønsker endret form og/eller størrelse på brystene. Ved å kombinere innsetting av implantater med kroppens eget vev (fetttransplantasjon) kan man oppnå endringer som kan være vanskelig å oppnå med implantater alene.

Kroppens eget vev dekker implantatet for å redusere risikoen for at implantatkanter kan skjelnes, og man får også mindre vekt fra brystene (takket være balansen mellom eget vev og implantatet) men opprettholder likevel ønsket volum.

Brystforstørrelse med implantater og fett kan være et alternativ for de som ønsker både endret form og større størrelse på brystene. Ved å kombinere innsetting av implantater med kroppens eget fett oppnås en mer presis og subtil forandring på et enda høyere nivå enn med implantater alene. Kroppens eget vev dekker implantatet for å redusere risikoen for at kantene på implantatet kan sees, noe som kan skje hvis du har en liten byst og ikke mye eget fettvev til å begynne med. Med hybrid brystforstørrelse er de nye brystene lettere enn med implantater alene, fordi implantatene veier mer enn ditt eget fett — og det trengs mindre implantat for å oppnå ønsket størrelse.

Hva er resultatet når brystimplantater og fettransplantasjon kombineres?

Med denne kombinasjonen av metoder er det mulig å gjøre endringer som ikke kan lages kun med implantater. For eksempel å øke den myke kurven på toppen av brystene for å fjerne implantatkanter. På denne måten er det også større mulighet for å bygge opp et «gap» mellom brystene.

Fire grunner til at det kan være en fordel med hybrid brystforstørrelse:

 1. Du ønsker en balanse mellom kroppens eget vev og implantater (mindre implantater og mindre vekt på brystene, men med ønsket volum).
 2. Du ønsker endringer som ikke kan opprettes med implantater (øk den øvre polen for å fjerne implantatkanter eller for eksempel bygge opp gapet du sikter mot).
 3. Du ønsker å redusere asymmetri mellom brystene.
 4. Ønsker et naturlig resultat (bruker eget kroppsvev til å dekke implantatet på best mulig måte).

Hvorfor ønsker noen kvinner å forstørre brystene sine?

Det er mange årsaker til dette. For noen er det fordi de er fornøyd med størrelsen på brystene, men ønsker at de skal være jevnere. For andre er det fordi de har mistet mye vekt, og brystene har blitt mindre. Noen har også problemer med brystene, for eksempel at de er for store eller for små. Det finnes ulike metoder for brystforstørrelse, og det er viktig å vite hva de ulike metodene innebærer.

Hvordan foregår en brystforstørrende operasjon?

En brystforstørrende operasjon er en inngrep operasjon hvor man setter inn silikonproteser i brystene. Operasjonen tar vanligvis omtrent en time, og du kan gå hjem samme dag. Du må imidlertid være forsiktig i et par uker etter operasjonen, og unngå å løfte tungt eller trene for hardt.

En brystrekonstruksjon er en operasjon hvor man bygger opp brystene ved hjelp av silikonproteser eller eget fett. Operasjonen tar vanligvis omtrent en time, og du kan gå hjem samme dag. Du må imidlertid være forsiktig i et par uker etter operasjonen, og unngå å løfte tungt eller trene for hardt.

Hvilke forberedelser må man gjøre før en brystforstørrende operasjon?

Før en brystforstørrende operasjon må du ha en forhåndskonsultasjon med en plastisk kirurg. Her vil legen din undersøke brystene dine, og snakke med deg om hva du ønsker å oppnå med operasjonen. Han eller hun vil også vurdere om du har noen helseproblemer som kan påvirke operasjonen.

I tillegg må du:

- Ta en blodprøve for å sjekke at du ikke har noen sykdommer som kan påvirke operasjonen.

- Avtale med en venn eller familiemedlem om å kjøre deg hjem etter operasjonen.

- Kjøpe noen myke bh'er som du kan bruke etter operasjonen

- Sove godt og spise sunn mat i dagene før operasjonen.

Om operasjonen

 • En brystforstørrende operasjon tar vanligvis mellom en til to timer. Du vil bli lagt i narkose, slik at du ikke føler noe under operasjonen.
 • Etter operasjonen vil du ha en kompresjons BH, og du kan forvente å være litt svimmel og sår når du våkner opp. Legen din vil gi deg smertestillende for å lindre smertene.
 • Du får reise hjem samme dag.
 • Du kan forvente å være litt trøtt i løpet av de første dagene, og det er normalt å føle seg litt uvel i løpet av de første ukene.
 • Det er viktig å følge legens anvisninger for å sikre at du gir deg selv den beste muligheten for rask og vellykket helbredelse.

Operasjonen steg for steg

Før behandling

Du har gjennomgått undersøkelse og beskrivelsen av metode. På operasjonsdagen tegner kirurgen på brystene, som er en viktig del av forberedelsene.

Under inngrepet

Dette inngrepet gjøres i narkose. Varigheten på operasjonen varierer, men vil ta omtrent 2 timer. Når du våkner etter inngrepet er brystene dine dekket med bandasje og en tilpasset spesial-BH.

Etter behandling

Bandasjene og tape’n som er brukt skal fjernes etter 3 døgn. Deretter bruker du bare apotek-tape (Micropore) over suturlinjene i ca. 3 mnd. Tråden som er brukt løser seg opp av seg selv og derfor trenger ikke stingene å fjernes. Spileløs BH brukes i minimum 12 uker. Kontroll etter inngrepet gjøres dersom det er behov, eller om du bare skulle ønske det.

PRISLISTE