Intimkirurgi

Intimkirurgi

Priser >
bestill time
Intimkirurgi

Intimkirurgi

Intimkirurgi refererer til kirurgiske inngrep som utføres på mannlige eller kvinnelige kjønnsorganer. Slike inngrep kan bidra til å lindre smerter og ubehag som kan oppstå som følge av fysisk aktivitet eller samleie, samt skader som kan oppstå etter fødsel. Mange mennesker kvier seg for å diskutere problemer relatert til underlivet, men våre erfarne spesialister vil lytte og hjelpe deg på en profesjonell måte.

Labiaplastikk/Korreksjon av kjønnsleppene

Hvis du opplever ubehag eller smerter på grunn av utseendet på de ytre eller indre kjønnsleppene, kan våre erfarne spesialister hjelpe deg med labiaplastikk eller kjønnsleppeoperasjon. Dette er en form for intimkirurgi som innebærer kirurgisk korreksjon av labia majora og labia minora, som er de ytre og indre kjønnsleppene. 

Indre labiaplastikk / Kjønnsleppereduksjon

Indre labiaplastikk, også kjent som kjønnsleppereduksjon, innebærer å redusere lengden på de indre kjønnsleppene. Dette skyldes som regel at lange indre kjønnslepper kan forårsake ubehag og smerter hos kvinner. Ved visse aktiviteter, som for eksempel samleie eller idrettsaktiviteter, kan de vri seg eller komme i klem, noe som kan føles ubehagelig eller smertefullt. Noen kvinner kan også oppleve kløe eller irritasjon som skyldes lange kjønnslepper. Kjønnsleppereduksjon kan hjelpe deg med å bli kvitt disse plagene. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan prosedyren utføres, kan du lese en mer detaljert beskrivelse her.

Ytre labiaplastikk / operasjon av de ytre kjønnsleppene

Enkelte kvinner kan oppleve mye slapp hud på de ytre kjønnsleppene, men heldigvis finnes det ulike måter å korrigere dette på. Hvis det er mye overskuddshud, vil det beste alternativet være å fjerne en del av huden for å stramme opp kjønnsleppene. Dette gjøres ved å lage et langsgående snitt langs kjønnsleppene, der overskuddshuden fjernes og snittet sys igjen på innsiden av kjønnsleppene for å skjule arr. Hvis slappheten skyldes tap av fett og bindevev, kan dette korrigeres ved hjelp av fettransplantasjon. Plastikkirurgen vil da ta litt fett fra et annet område på kroppen ved hjelp av tynne kanyler, og transplantere dette til de ytre kjønnsleppene for å gi dem en mer naturlig fylde og redusere slappheten i huden. Denne teknikken krever bare små mengder fett, og etterlater ingen arr eller ujevnheter på doneringsstedet.

Reduksjon av kjønnsleppene

En kjønnsleppereduksjon utføres av en kirurg for å redusere størrelsen og eventuelle asymmetrier på både de ytre og indre kjønnsleppene. Den vanligste årsaken til å gjennomføre en slik operasjon er når de indre kjønnsleppene henger ned under de ytre kjønnsleppene.

Vaginalplastikk

Alder og fødsler kan føre til at skjeden blir slapp, noe som kan redusere nytelsen under samleie.

Vaginalplastikk, også kjent som vaginal foryngelse, omfatter ulike behandlinger som har til hensikt å stramme opp skjeden. Dette kan gjøres kirurgisk, eller ved hjelp av fettransplantasjon for å gjenopprette volumet. I tillegg kan vaginalplastikk også kombineres med labiaplastikkirurgi for å redusere størrelsen på kjønnsleppene.

Hvilke kvinner kan gjennomgå intimkirurgi?

Generelt sett kan alle kvinner som har fylt 18 år gjennomgå intimkirurgi. Unntaksvis kan yngre kvinner også være aktuelle for behandlingen, men dette vil kun skje etter nøye vurdering og samtykke fra foresatte eller foreldre. I situasjoner hvor det er tvil om å utføre kirurgi på genitalregionen til kvinner under 18 år, vil saken bli sendt til fylkeslegen for vurdering før behandlingen kan utføres. Det er viktig å merke seg at vi forbeholder oss retten til å forelegge saken for fylkeslegen uten pasientens eller pårørendes samtykke så snart det er gjort henvendelse om behandling.

For å være aktuell for intimkirurgi bør kvinnen ha passert puberteten. Hvis du opplever smerte eller er usikker på utseendet på kjønnsleppene dine, kan du være en kandidat for labiaplastikk.

Fettsuging av venusberget

Mons pubis, også kjent som venusberget, er den myke fettputen som ligger mellom nedre del av magen og kjønnsorganene, og dekker den fremre delen av underlivsbenet og kjønnsleppene hos kvinner. Størrelsen på venusberget varierer fra person til person.

Fettsuging er en enkel og effektiv metode for å redusere fettmengden på dette området, og kirurgene hos C Spesialist har bred erfaring med denne prosedyren. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse og etterlater kun små arr. Kirurgen lager små horisontale snitt, før en kanyle settes inn for å løsne fettcellene. Overflødig fett suges deretter ut for å redusere mengden fett på venusberget. Til slutt lukker kirurgen snittene og dekker området med kompresjonsbandasjer.

Hvordan utføres intimkirurgi?

Behandlingsprosedyren for intimkirurgi vil variere avhengig av hvilket område som opereres. Inngrepet utføres som regel med lokalbedøvelse eller narkose, og tar vanligvis 1-2 timer. Risikoen forbundet med inngrepet er minimal, og pasientene rapporterer at smerte og ubehag går fort over. Kirurgen vil redusere områder som henger eller er ujevne, og sår vil bli lukket med små oppløselige sting for å unngå arrdannelse. Det er normalt å oppleve litt svie og hevelse i dagene etter inngrepet, og de fleste pasientene kan dra hjem samme dag.

Det er viktig å ta det med ro i dagene etter operasjonen og å unngå store og krevende aktiviteter. Det kan være lurt å ta noen dager fri fra jobben for å sikre god hvile og for å fremme en raskere og mer effektiv helbredelsesprosess.

Arr

Vanligvis blir arrene nesten usynlige etter inngrepet.

Dersom du opplever økende smerte, hevelse, rødhet og feber etter 2-3 dager, bør du kontakte kirurgen på C Spesialist eller din egen lege/legevakt (dersom vår kirurg ikke er tilgjengelig).

Selv om sjansen er liten, er det mulig å utvikle infeksjon i etterkant av operasjonen. Infeksjoner og blødninger er sjeldne, og i svært få tilfeller vil det være nødvendig med reoperasjon og/eller antibiotikabehandling.

Hvis det oppstår urinveisinfeksjon eller annen infeksjon, vil det bli behandlet med vanlig antibiotika. Hvis en korreksjon er nødvendig, vil dette bli gjort kostnadsfritt innenfor ett år (forutsatt at det er en medisinsk indikasjon og et klart forbedringspotensiale).

PRISLISTE