Kropp

Lipom (fettkul)

Priser >
bestill time
Lipom (fettkul)

Lipom

Fettkuler, eller lipomer, er små, myke klumper som vokser under huden. De er laget av fettceller og er vanligvis ikke smertefulle. Fettkuler kan oppstå hvor som helst på kroppen, men er mest vanlige på armer, nakke, overkropp og lår. Selv om de kan være skremmende å oppdage, er de sjeldne farlige.

Lipomer, ofte referert til som fettkuler, er godartede (ikke-kreftfremkallende) vekster som oppstår i fettvevet. De er vanligvis myke og bevegelige under huden, og kan variere i størrelse. Lipomer er vanligvis smertefrie, med mindre de trykker på nerver eller har blodkar løpende gjennom dem.

Fettkuler - årsaker og Symptomer

Årsaken til fettkuler er ikke helt kjent, men de kan være genetisk og oppstår oftere med alderen. De kan også være mer vanlige hos personer med visse medisinske tilstander, som Gardner's syndrom eller adiposis dolorosa. Symptomene på fettkuler er vanligvis begrenset til den fysiske tilstedeværelsen av en klump under huden. De er vanligvis smertefrie, men kan forårsake ubehag hvis de vokser nær nerver.

Fjerne fettkul - når er det nødvendig?

Selv om fettkuler sjelden er farlige, kan noen mennesker velge å fjerne dem av kosmetiske grunner eller fordi de forårsaker ubehag. Fjerning av fettkuler kan utføres gjennom en rekke metoder, inkludert kirurgi, liposuksjon, eller steroidinjeksjoner. Kirurgisk fjerning er den mest vanlige metoden, og innebærer at en lege lager et lite snitt i huden og fjerner fettkulen.

Lipom Fjerning - prosedyrer og etterbehandling

Lipom fjerning er en relativt enkel prosedyre. Under lokalbedøvelse lager en kirurg et lite snitt og fjerner lipomet. Pasienten kan vanligvis dra hjem samme dag. Etter fjerning av lipomet, kan det være noe ubehag og hevelse, men dette går vanligvis over etter noen dager. Det er viktig å følge legens råd om etterbehandling for å minimere risikoen for infeksjon og sikre rask helbredelse.

Vi behandler fettkuler (lipom)

Selv om lipom (fettkuler) sjelden er farlige, kan de noen ganger forårsake ubehag eller bekymring. Heldigvis er det hjelp å få.

C Spesialist er en medisinsk klinikk som tilbyr behandling for en rekke tilstander, inkludert lipomer. Hvis du har et lipom som du ønsker å få vurdert, kan du enkelt bestille en konsultasjon her. Vi vil gi deg en grundig vurdering og diskutere de beste alternativene for behandling. 

Husk, selv om lipomer er godartede, er det viktig å få en profesjonell vurdering for å utelukke mer alvorlige tilstander.

PRISLISTE