Ansikt

Øyenbrynsløft og panneløft

Priser >
Bestill time >
Øyenbrynsløft og panneløft

Hva er panneløft og øyenbrynsløft?

Panneløft og øyenbrynsløft er kirurgiske inngrep som har som mål å forbedre og forynge utseendet på pannen og øyenbrynene. Inngrepene kan utføres separat eller sammen, avhengig av dine behov og ønsker. Vanligvis utføres disse operasjonene med minimalt invasive teknikker, som kikkhullskirurgi, for å redusere arrdannelse og bedre tilhelingstiden.

Fordelene med panneløft og øyenbrynsløft

 1. Reduserte rynker i pannen: Inngrepene strammer huden og musklene i pannen, noe som resulterer i et glattere og mer ungdommelig utseende.
 2. Korrigering av hengende øyenbryn: Ved å løfte øyenbrynene, blir tunge bryn korrigerert og blikket får et mer åpent og våkent uttrykk.
 3. Reduksjon av dype furer mellom øyenbrynene: Inngrepene kan redusere de dype furene, også kjent som "sinnarynker", og gi et mer avslappet ansiktsuttrykk.
 4. Hevede øyenbryn: Panneløft og øyenbrynsløft kan heve øyenbrynene til en mer estetisk tiltalende posisjon, noe som gir et mer balansert og harmonisk utseende.

Øyelokkplastikk vs. panneløft og øyebrynsløft: Hva er forskjellen?

Panneløft og øyenbrynsløft er relaterte, men likevel forskjellige kirurgiske inngrep som har som mål å forbedre og forynge utseendet på øvre del av ansiktet.

Her er noen av de viktigste forskjellene mellom de to inngrepene:

 1. Fokusområde: Panneløftet fokuserer primært på å stramme huden og musklene i pannen for å redusere rynker og furer. Øyenbrynsløftet, derimot, konsentrerer seg om å løfte og reposisjonere øyenbrynene for å korrigere hengende bryn og gi et mer åpent og våkent blikk.
 2. Operasjonsteknikk: Selv om begge inngrepene ofte utføres ved hjelp av minimalt invasive teknikker, som kikkhullskirurgi, kan det være noen forskjeller i de spesifikke operasjonsteknikkene som brukes for panneløft og øyenbrynsløft. For eksempel kan panneløftet involvere å stramme pannemusklene og fjerne overflødig hud, mens øyenbrynsløftet kan innebære løfting og reposisjonering av øyenbrynene ved hjelp av suturer eller andre teknikker.
 3. Behandlingsmål: Panneløftet har som mål å glatte ut rynker og furer i pannen, og kan også ha en viss innvirkning på øyenbrynenes posisjon. Øyenbrynsløftet er derimot mer spesifikt rettet mot å løfte og reposisjonere øyenbrynene, og kan også bidra til å redusere skyggelegging av øvre øyelokk forårsaket av hengende bryn.

Selv om panneløft og øyenbrynsløft har forskjellige fokusområder og mål, kan de ofte utføres sammen for å oppnå en mer omfattende forbedring og foryngelse av øvre del av ansiktet. Vår plastikkirurg vil kunne vurdere dine individuelle behov og anbefale det mest passende inngrepet eller en kombinasjon av inngrepene for å oppnå ønskede resultater.

Konsultasjon med plastikkirurg: Hvorfor er det viktig?

Siden begge typer inngrep gir tilsynelatende liknende resultater, er det viktig å ha en uforpliktende konsultasjon med vår plastikkirurg for å avgjøre hvilken behandling som er mest egnet for det ønskede resultatet. Vår plastikkirurg har lang erfaring og vil kunne vurdere dine individuelle behov og anbefale den mest hensiktsmessige prosedyren basert på pasientens ansiktsstruktur, alder, hudkvalitet og ønsker.

Under konsultasjonen vil plastikkirurgen undersøke ansiktet, vurdere huden og muskulaturen, samt diskutere mål og forventninger med deg. Det er viktig å stille spørsmål og være ærlig om hva du ønsker å oppnå, slik at kirurgen kan gi den beste anbefalingen og tilrettelegge for et vellykket inngrep.

I noen tilfeller kan det hende at pasienter trenger en kombinasjon av både øyelokkplastikk og panneløft/øyebrynsløft for å oppnå det mest optimale resultatet. Dette vil imidlertid avhenge av den enkeltes behov og ønsker, og vår plastikkirurg vil kunne gi veiledning om den beste fremgangsmåten.

Panneløft og øyenbrynsløft: Hvordan utføres operasjonen?

Panneløft og øyenbrynsløft er kirurgiske inngrep som utføres under narkose og tar vanligvis omtrent 2 timer. For å oppnå best mulig resultat med minimalt synlige arr og bevare følsomheten i ansiktet, benytter plastikkirurger ofte laparoskopi, også kjent som kikkhullskirurgi, for å utføre disse prosedyrene.

Laparoskopi innebærer at kirurgen lager små snitt på et par centimeter i lengde, som plasseres i hårbunnen. Dette bidrar til å gjøre arrene svært diskrete og vanskelige å se. Under operasjonen vil kirurgen forsiktig løfte pannehuden og øyenbrynene, stramme huden og fjerne eventuelt overskudd av hud og fettvev.

For å holde øyenbrynene og pannen løftet under tilhelingsprosessen, benyttes det tråder som går fra øyenbrynene under pannehuden og sys over skumgummiputer i hårbunnen. Disse trådene forblir på plass i omtrent 10-14 dager og bidrar til å sikre en stabil og varig effekt av inngrepet.

Etter operasjonen vil du vanligvis oppleve noe hevelse og blåmerker, men dette vil gradvis avta over tid. Det er viktig å følge kirurgens anbefalinger og instruksjoner for etterbehandling nøye, for å sikre en rask og vellykket tilheling.

Panneløft og øyenbrynsløft kan gi betydelige forbedringer i utseendet og gi et mer åpent og ungdommelig blikk. Resultatene er vanligvis langvarige, men det er viktig å huske at aldringsprosessen fortsetter, og individuelle faktorer som hudtype og livsstil kan påvirke varigheten av resultatene.

Kombinere panneløft eller øyenbrynsløft med andre behandlinger

Panneløft og øyenbrynsløft kan absolutt kombineres med andre ansiktsinngrep for å oppnå et mer omfattende og harmonisk resultat. Noen av de vanligste prosedyrene som kan utføres sammen med panneløft og øyenbrynsløft inkluderer:

Øyelokkoperasjon

Denne prosedyren fjerner overflødig hud og fettvev fra øvre og/eller nedre øyelokk, noe som kan bidra til å redusere hengende øyelokk og poser under øynene.

Ansiktsløft

Et ansiktsløft strammer opp huden og muskulaturen i nedre del av ansiktet og langs kjevelinjen. Dette inngrepet kan redusere slapphet og rynker i dette området, og skape et mer ungdommelig og definert ansikt.

Under konsultasjonen med plastikkirurgen vil dere diskutere dine mål, forventninger og ønsker for inngrepet. Kirurgen vil undersøke ansiktet ditt og vurdere hudkvaliteten, ansiktsstrukturen og alderen din for å avgjøre hvilke kombinasjonsinngrep som kan være aktuelle og gi best mulig resultat.

Det er viktig å huske at kombinere flere prosedyrer kan øke risikoen for komplikasjoner og forlenge tilhelingstiden. Det er derfor viktig å nøye vurdere fordelene og ulempene ved å utføre flere inngrep samtidig og følge kirurgens råd og anbefalinger nøye.

Etter operasjonen

Etter et panneløft og øyenbrynsløft er det normalt å oppleve noen bivirkninger og ubehag, som hevelse, stivhet og tap av følelse i det berørte området. Kløe i hodebunnen er også vanlig, men disse symptomene vil gradvis avta etter noen uker.

I den første tiden etter operasjonen anbefales det å ta fri fra jobb i 1-2 uker. Stingene vil bli fjernet etter 10-14 dager.

For å fremme en rask og trygg tilheling, bør du unngå trening og annen fysisk aktivitet i den første tiden etter inngrepet. Rolige spaserturer er imidlertid tillatt. Tilhelingsprosessen varierer fra person til person, så det er viktig å lytte til kroppens signaler og tilpasse seg deretter.

Sluttresultatet av et panneløft og øyenbrynsløft kan tidligst bedømmes etter seks måneder, men du vil kunne se en forandring allerede når stingene fjernes. Det er viktig å ha realistiske forventninger til resultatet, da dette kan variere avhengig av individuelle faktorer som arv og hudens elastisitet. Arrdannelsen vil imidlertid være minimal, da snittene legges i hodebunnen og blir dermed skjult.

Har du spørsmål om panneløft, øyenbrynsløft eller annen plastisk kirurgi er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss her.

Fordelene med panneløft/øyenbrynsløft 

Et panneløft eller øyenbrynsløft er en kirurgisk prosedyre som kan gi betydelige estetiske forbedringer og forynge utseendet på ansiktet.

Fordelene med et slikt inngrep inkluderer:

Redusere rynker i pannen

Panneløft/øyenbrynsløft kan stramme huden og musklene i pannen, noe som resulterer i færre og mindre synlige rynker. Dette gir et glattere og mer ungdommelig utseende.

Korrigere hengende øyenbryn / tunge bryn

Ved å løfte øyenbrynene, kan panneløft/øyenbrynsløft korrigere hengende øyenbryn og gi et mer åpent og våkent blikk. Dette kan også bidra til å redusere skyggelegging av øvre øyelokk, som kan føre til et trett utseende.

Redusere dype furer mellom øyenbrynene

Gjentatte bevegelser og muskelsammentrekninger i pannen kan føre til dype furer mellom øyenbrynene, også kjent som "sinnarynker". Et panneløft/øyenbrynsløft kan redusere disse furene og skape et mykere og mer avslappet ansiktsuttrykk.

Heve øyenbryn

Panneløft/øyenbrynsløft kan også heve øyenbrynene til en mer estetisk tiltalende posisjon, noe som gir et mer balansert og harmonisk utseende. Hevede øyenbryn kan bidra til å åpne opp øynene og gi et mer ungdommelig og energisk uttrykk.

Komplikasjoner med panneløft og øyenbrynsløft

Selv om panneløft og øyenbrynsløft generelt er trygge inngrep, er det som med alle kirurgiske prosedyrer, en viss risiko for komplikasjoner. Noen av de mulige komplikasjonene inkluderer:

 1. Infeksjon: Infeksjon kan oppstå etter et kirurgisk inngrep, og det er viktig å følge alle instruksjoner for sårstell for å minimere risikoen.
 2. Blødning: Det kan forekomme blødning i det opererte området. Dette kan vanligvis håndteres med konservativ behandling, men i sjeldne tilfeller kan ytterligere kirurgi være nødvendig.
 3. Hevelse og blåmerker: Det er vanlig å oppleve hevelse og blåmerker etter panneløft og øyenbrynsløft, men dette avtar vanligvis over tid.
 4. Asymmetri: I noen tilfeller kan det oppstå asymmetri i øyenbrynene etter inngrepet. Dette kan kreve ytterligere behandling for å korrigere.
 5. Arrdannelse: Selv om snittene plasseres i hodebunnen for å minimere synlige arr, kan det likevel oppstå unormal eller hypertrofisk arrdannelse hos noen pasienter.
PRISLISTE