Injeksjoner

Rynkebehandling

Priser >
bestill time
Rynkebehandling

Hva er rynkebehandling?

Det er den mest effektive og enkleste form av rynkebehandling.

Botox er egentlig en forkortelse for det muskelavslappende stoffet botulinumtoksin type A som har tatt verden med storm. Det er den mest effektive og enkleste form av rynkebehandling. Når vi eldes får vi flere rynker og linjer i ansiktet.

De vanligste områdene å behandle estetisk

Botox er egentlig en forkortelse for det muskelavslappende stoffet botulinumtoksin type A som har tatt verden med storm. Det er den mest effektive og enkleste behandlingen mot rynker (sinnarynken). Avhengig av hvilket resultat du ønsker å oppnå og hvilke områder vi behandler, varierer plassering og mengde. Legemidlet injiseres i muskelgruppen i ansiktet for å slappe av og resultatet oppnås etter 3-14 dager. 

Produktet kan brukes i ulike typer behandlinger for å passe dine individuelle behov og estetiske ønsker.

Vi kan også behandle mer medisinsk og ser gode resultater både på overdreven svette, migrene og tanngnissing. 

Før hver behandling følger det med en konsultasjon der du og din behandler diskuterer hva som anbefales for deg. Med vår ekspertise og lange erfaring kan vi skreddersy en behandlingsplan basert på dine forhold og behov.

Områder som kan behandles:

  • Sinnarynken
  • Kråketær
  • Panne & brow lift
  • Linjer rundt munnen

Hvordan går behandlingen til?

Under behandlingen injiseres små mengder stoffet under huden med tynne små nålestikk. Avhengig av formålet med behandlingen, varierer plasseringen av stoffet. Behandlingen er ikke smertefull og tar bare noen få minutter. Etterpå kan du få en lett rødhet og hevelse som går over etter noen timer.

Hvor lenge holder resultatet?

Effekt av behandlingen merkes ikke før etter 3-6 dager. Full effekt kommer først etter 2 uker. Varigheten av behandlingen er normalt 3-5 måneder. Effekten kan ofte øke gradvis for hver behandling, da muskulaturen blir svakere over tid.

Hvilket resultat kan jeg forvente meg?

Resultatet avhenger av formålet med behandlingen og hvilke områder som er behandlet. De vanligste effektene du kan forvente er reduksjon av linjer og rynker og en en jevnere hudfarge.

Hvorfor får vi rynker?

Rynker har mange ulike årsaker, enten det er cellulære forandringer over tid, reduksjon av kollagen, eller skader forårsaket av frie radikaler fra soling og ytre påkjenninger. 

Når ansiktsmuskulaturen spennes mye over tid og huden mister elastisitet og kollagen, da vil rynkene også bli mer fremtredende. Noen rynker kan oppfattes som veldig vakre, de gir deg utstråling særpreg. I andre tilfeller kan rynker uttrykke sinnsstemninger som ikke stemmer med hvordan vi føler oss her og nå. Rynkene kan eksempelvis uttrykke uro, tretthet, og nedstemthet. 

I noen tilfeller kan muskelavslappende middel som består av nevrotoksin, bidra til å mildne disse uttrykkene ved hjelp av injeksjoner. Botulinumtoxin er brukt mye innen medisin og estetiske behandlinger, og er et veldokumentert legemiddel som er brukt i mange år.

Komplikasjoner etter behandling

Det er uvanlig med komplikasjoner etter en behandling med botulinumtoxin. De vanligste bivirkningene er lett hevelse i området, ømhet i huden, og i noen sjeldnere tilfeller blåmerker. Disse er svært forbigående. Unngå acetylsalisylsyre og andre blodfortynnende midler (f.eks. tran, rødvin) noen dager i forkant, da dette kan øke risikoen for blåmerker. Asymmetri kan også forekomme, men dette kan oftest korrigeres. Unngå trening samme dag.

PRISLISTE

Praktisk informasjon

Tid i behandling
Bedøvelse
Smerte
Blåmerker, hevelse
Krem, sminke
Hudvask
Denne behandlingen passer ikke for
Antall anbefalte behandlinger
Resultat/varighet