PRp behandling

Blodplateberiket plasma mot artrose

Priser >
bestilltime
Blodplateberiket plasma mot artrose

Blodplateberiket plasma (PRP) mot artrose

Artrose er en leddsykdom som fører til slitasje på brusken i leddene. Dette kan føre til smerter, hevelse og stivhet i leddene. PRP er en behandlingsform som bruker en pasients eget blod for å behandle artrose.

PRP lages ved å ta en liten mengde blod fra pasienten og deretter centrifugere blodet. Dette gjør at blodplatene samles i bunnen av prøven. Blodplater er ansvarlige for å danne blodkoagler og frigjøre cytokiner, som er proteiner som stimulerer til heling.

PRP injiseres deretter direkte inn i det berørte leddet. Cytokinene i PRP stimulerer til heling av brusk og leddbånd, og kan bidra til å redusere smerter, hevelse og stivhet.

PRP er en relativt ny behandlingsform for artrose, men det er gjort flere studier som har vist at den kan være effektiv. En studie viste at PRP var mer effektiv enn en placebobehandling for å redusere smerter og forbedre funksjonsevnen hos pasienter med artrose i kneleddet. En annen studie viste at PRP var mer effektiv enn en tradisjonell kortisoninjeksjon for å redusere smerter og forbedre funksjonsevnen hos pasienter med artrose i hofteleddet.

PRP er generelt en trygg behandlingsform, men det er noen potensielle bivirkninger, inkludert blåmerker, hevelse og infeksjon. Det er viktig å snakke med legen din om risikoen og fordelene med PRP før du tar behandlingen.

Hvis du har artrose, kan PRP være en behandlingsform som kan hjelpe deg med å redusere smerter, forbedre funksjonsevnen og forlenge leddets levetid. Snakk med legen din om om PRP er en riktig behandlingsform for deg.

Gode kandidater for blodplateberiket plasma (PRP) mot artrose er personer som har:

 • Smerter i kneleddet som ikke har blitt bedre med andre behandlinger, som smertestillende medisiner, fysioterapi og vekttap.
 • Lett til moderat artrose i kneet.
 • En god helsetilstand og ingen alvorlige medisinske tilstander.
 • En positiv innstilling til behandlingen og er villig til å følge legens instruksjoner.

PRP er ikke en kur for artrose, men det kan bidra til å redusere smerter, forbedre funksjonsevnen og forlenge leddets levetid. Behandlingen er vanligvis trygg, men det er noen potensielle bivirkninger, som blåmerker, hevelse og infeksjon.

Hvis du vurderer PRP som en behandling for artrose, er det viktig å snakke med legen din om om behandlingen er riktig for deg. Legen din kan vurdere din helsetilstand og gi deg informasjon om fordeler og risiko ved PRP.

Hvordan fungerer PRP-behandling?

PRP står for Platelet-Rich Plasma, og det er en behandlingsmetode der en persons eget blod brukes for å fremme helbredelse og vekst i skadede eller betente områder. Prosedyren innebærer å ta en blodprøve fra pasienten og deretter behandle den for å isolere plateletrikt plasma, som inneholder en høy konsentrasjon av blodplater og vekstfaktorer. Dette PRP-plasmaet blir deretter injisert tilbake i det aktuelle området som trenger behandling.

Her er trinnene som vanligvis følges under en PRP-behandling:
 1. Blodprøvetaking: En helsepersonell vil ta en blodprøve fra pasienten. Vanligvis tas blodet fra en blodåre i armen, akkurat som når du tar en vanlig blodprøve.
 2. Sentrifugering: Blodprøven plasseres deretter i en sentrifuge, en maskin som roterer blodet raskt for å skille det i forskjellige komponenter. Sentrifugeringen gjør det mulig å isolere plateletrikt plasma fra resten av blodet.
 3. Isolering av PRP: Det plateletrike plasmaet blir forsiktig separert fra de andre blodkomponentene, og det er dette plasmaet som inneholder de høye konsentrasjonene av blodplater og vekstfaktorer.
 4. Forberedelse av området: Før injeksjonen blir det aktuelle området som skal behandles, rengjort og forberedt for prosedyren.
 5. Injeksjon: Det isolerte PRP-plasmaet blir injisert tilbake i det skadede eller betente området. Injeksjonen utføres med en tynn nål, og prosedyren kan gjentas avhengig av pasientens tilstand og behandlingsmål.
 6. Etterbehandling: Etter prosedyren vil pasienten bli overvåket, og det kan gis instruksjoner om etterbehandling og omsorg for det behandlede området.

Det er viktig å merke seg at PRP-behandling kan brukes for en rekke medisinske tilstander, inkludert muskuloskeletale skader, leddgikt, håravfall og hudproblemer. Imidlertid er det også viktig å konsultere en kvalifisert helsepersonell eller spesialist for å vurdere om PRP-behandling er den rette løsningen for en spesifikk tilstand og for å få riktig veiledning om behandlingen.

Hva er artrose?

Artrose er en leddsykdom som fører til slitasje på brusken i leddene. Brusken er et lag av glattert vev som dekker enden av benene i et ledd og gjør at benene kan gli mot hverandre uten å gni mot hverandre. Når brusken blir slitt, kan det føre til smerter, hevelse og stivhet i leddet. Artrose er den vanligste leddsykdommen i verden, og det antas at mer enn 30 millioner mennesker i Norge har artrose.

Artrose kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert:
 • Alder: Artrose er vanligere hos eldre mennesker.
 • Overvekt og fedme: Overvekt og fedme øker belastningen på leddene og kan føre til artrose.
 • Traume: Traume til et ledd, for eksempel en kneskade, kan øke risikoen for artrose.
 • Arvelighet: Artrose kan være arvelig.
 • Yrkesmessige forhold: Noen yrker, for eksempel yrker som involverer mye tungt løft eller bevegelse, kan øke risikoen for artrose.

PRP-behandling har vist seg å være en lovende og effektiv tilnærming i behandlingen av artrose. Ved å utnytte ditt eget blod for å isolere plateletrikt plasma med kraftige vekstfaktorer, kan PRP-behandlingen bidra til å lindre smerte, fremme helbredelse og stimulere vekst av nytt vev i de skadede leddene. Denne innovative terapien har vist positive resultater for personer som lider av artrose, og vår klinikk er dedikert til å tilby skreddersydde PRP-behandlinger for å hjelpe deg med å oppnå en bedre livskvalitet og bevegelighet.

Hvis du eller noen du kjenner har artrose og ønsker en naturlig og avansert tilnærming til behandling, står vi klare til å hjelpe. Vårt erfarne team av helsepersonell er godt kjent med PRP-behandlingens potensial og vil arbeide tett med deg for å utvikle en tilpasset behandlingsplan som passer dine behov. Ta kontakt med oss i dag for å utforske mulighetene for PRP-behandling mot artrose og ta det første skrittet mot en smertefri og mer aktiv livsstil.

PRISLISTE